Salamura tuzu yemek programlarında veya yemek tarifleri kitaplarında görmüşsünüzdür. Ancak bilmeyenler için bu tuzun nasıl bir tuz olduğunu ve nereden satın alabileceğiniz hakkında bilgi verilmiyor.
İki Çeşit Tuz Vardır!
Tuzlar, rafine olmuş yani fabrikada işlenmiş sofra tuzu ve işlenmemiş tuz olarak ikiye ayrılır.
Rafine olmuş tuzun besin değeri hiç yoktur, işlem görürken içindeki tüm mineralleri kaybederler. Rafine olmayan tuzlar da doğal tuzlardır. Bunlar salamura tuzu, kaya tuzu, göl tuzu gibi tuzlardır.
Salamura Tuz Nedir?
Salamura tuzu denizdeki suyun işlemden geçerek içindeki tuzların toplanmasıyla elde edilen bir deniz tuzudur.
Turşu Kurarken Salamura Tuz Şart!
Turşu kurulurken rafine olmamış tuz kullanmak çok önemli, rafine olmuş ince tuz ile yapılan turşular çok çabuk bozulur ve cıvır.
Salamura Tuzu Nerelerde Satılır?
Büyük hiper marketler, büyük marketler ve bazı aktarlarda satılmaktadır.
Demirköy’ün hangi tarihte kurulduğu kesin olarak bilinmemekle, MÖ 4200-4000 yılları arasında Trak kabileleri tarafından yerleşim alanı olarak seçildiği sanılmaktadır. 1369 Yılından önce Bizans hâkimiyetinde olan yöre, bu tarihte Sultan Murat Hüdavendigar tarafından Osmanlı toprakları arasına katılmıştır.q Demirköy, 1891 Yılına Kadar Edirne Vilayeti, Kırklareli, Midye Kazasına bağlı Samakocak isimli nahiye merkezi iken, 1891 yılında Edirne Vilayeti, Kırklareli’ne bağlı Kaza statüsünü kazanmış ve 1924 yılında Kırklareli İline bağlı İlçe merkezi haline getirilmiştir. 27 Temmuz 1920’de Yunan işgaline uğrayan ilçe 11 Kasım 1922’ de işgalden kurtarılmıştır.